OBLOGE ZA RANE

Z MEDICINSKIM

KOSTANJEVIM MEDOM

  

Kostanjev med izkazuje izjemen terapevtski potencial pri zdravljenju tako kroničnih kot akutnih ran.

Obloge Vivamel

Obloge VIVAMEL z mehanizmi delovanja medicinskega kostanjevega medu in vpojnimi nosilci podpirajo celjenje rane od njenega nastanka do zacelitve.

Med ima visoko vsebnost sladkorjev in nizko vsebnost vode ter kisel pH. Zaradi teh fizikalnih lastnosti v rani vzpostavi okolje, ki je neugodno za rast mikroorganizmov, vzpodbudi čiščenje rane in hkrati spodbuja njeno celjenje. 

Medicinski kostanjev med v rani ustvari vlažno okolje, v katerem se rana dokazano hitreje celi. Hkrati jo oskrbuje z encimi, elementi in antioksidanti, ki dodatno spodbujajo celjenje.

  

Medicinski kostanjev med zaradi osmotskega delovanja spodbuja čiščenje rane, omogoča vlažno celjenje, deluje antimikrobno in protivnetno, zmanjšuje neprijeten vonj, spodbuja nastajanje novega tkiva, pospešuje zapiranje rane ter celjenje z manj brazgotinami.

Celjenje rane je najhitrejše in najbolj učinkovito, če z uporabo medicinskega kostanjevega medu Vivamel začnemo takoj.

Izberemo lahko med štirimi tipi oblog z medicinskim kostanjevim medom: alginatna obloga, poliuretanska pena, kontaktna mrežica in med v tubi.  Pri izbiri prave obloge Vivamel sledimo količini izločka.   

 

Obloge Vivamel vsebujejo 100 % medicinski kostanjev med, ki je brez dodanih zgoščevalcev ter dokazano ne vsebuje težkih kovin, pesticidov in ostankov zdravil.

VIVAMEL ALGINAT

Vivamel alginat je primarna vpojna obloga za rane. Kalcijev alginat je v celoti prepojen z naravno pridelanim nerazredčenim medicinskim kostanjevim medom. Alginat ima visoko sposobnost vpijanja, pri čemer se natrijevi ioni iz rane izmenjujejo s kalcijevimi ioni iz obloge, kar zagotavlja dodaten hemostatski učinek. Alginat ob vpijanju izločka nabrekne in gelira, v svojo strukturo poleg izločka veže tudi odmrlo tkivo in mikroorganizme. V rani ustvari toplo-vlažno okolje, kar bistveno pospeši celjenje.

Vivamel alginat je obloga, primerna za celjenje ran z zmernim do obilnim izločkom. Predvsem jo priporočamo za rane, kjer prevladuje proces vnetja, pri katerem poteka razgradnja in odstranitev odmrlega tkiva ter obramba pred bakterijami.

ALGINATNA OBLOGA, OPLEMENITENA Z MEDICINSKIM KOSTANJEVIM MEDOM

VIVAMEL CONTACT

Vivamel contact je primarna obloga za rane. Poliestrna kontaktna mrežica je v celoti prekrita z naravno pridelanim nerazredčenim medicinskim kostanjevim medom. Kontaktna mrežica ima luknjičasto strukturo, skozi katero prepušča izloček iz rane. Medicinski kostanjev med preprečuje sprijemanje sekundarne obloge z dnom rane.

Vivamel contact je obloga, primerna za celjenje ran s šibkim izločkom, ki so v procesu dozorevanja novih celic (granulacije) in rasti povrhnjega sloja kože (epitelizacije).

NEŽNOST KONTAKTNE MREŽICE

DOPOLNJUJE MEDICINSKI KOSTANJEV MED

VIVAMEL PROTECT

Vivamel protect je primarna vpojna obloga za rane. Poliuretanska (PU) pena je na eni strani v celoti prekrita z naravno pridelanim nerazredčenim medicinskim kostanjevim medom. PU pena ima izjemno mehko vpojno in strukturo, v katero dobro vpija izloček iz rane. Poleg tega rani nudi mehansko in toplotno zaščito.

Vivamel protect je obloga, primerna za celjenje ran z zmernim do šibkim izločkom. Klinično dokazano pospešeno čisti fibrinske obloge z dna rane. Predvsem jo priporočamo za rane, kjer prevladuje proces proliferacije, pri katerem poteka rast, množenje in dozorevanje novih celic (granulacija) ter rasti povrhnjega sloja kože (epitelizacija).

SINERGIJSKI UČINEK MEDICINSKEGA KOSTANJEVEGA MEDU in POLIURETANSKE PENE

VIVAMEL V TUBI

Vivamel medicinski kostanjev med v tubi je v celoti naravno pridelan in nerazredčen. Zaradi optimalne viskoznosti se po rani lepo razleze in jo v celoti prekrije.

Med na dnu rane deluje kot gel, ki mehča mrtvine v rani – spodbuja debridement in čiščenje. Hkrati pospešuje faze vnetja, granulacije in epitelizacije. Shranjen je v tubi iz aluminija s pokrovčkom z navojem. Aluminijasta tuba se po iztiskanju medu ne razširi in s tem prepreči kontaminacijo preostale vsebine. Tuba je primerna za večkratno aplikacijo (4 mesece po odprtju). Medicinski kostanjev med v tubi je praktičen za uporabo, saj omogoča, da rano oskrbimo z optimalno količino medu.

Vivamel medicinski kostanjev med v tubi je primeren za vse vrste ran. Priporočamo ga tako za površinske kot tudi za globoke rane, rane s podminiranim robom in za rane z mrtvinami. Lahko ga uporabljamo samostojno ali pa ga dodajamo ostalim oblogam Vivamel za intenzivnejše celjenje. 

MEDICINSKI KOSTANJEV MED V TUBI, VEDNO PRVA IZBIRA PRI OSKRBI RANE

VIVACARE MEL

PRVA POMOČ PRI MANJŠIH RANAH

S setom VIVACARE mel si lahko hitro in učinkovito pomagamo pri manjših opeklinah, praskah, odrgninah, žuljih, manjših kirurških ranah. Prednost medicinskega medu pred drugimi mazili za rane je v tem, da je 100 % naraven, zato je rani zelo prijazen. Ne vsebuje nobenih nepotrebnih primesi, ki bi rano dodatno obremenjevale, je 100 % učinkovit.

Set vsebuje vodonepropustne prozorne obliže VIVAAQUA, ki rano ščitijo pred vodo, in obliže VIVAPORE iz mehke bele vlaknovine. Med različnimi obliži v treh velikostih lahko izberemo za rano najbolj primernega.

Med iz tube enostavno nanesemo na blazinico obliža in rano prekrijemo. Tuba je uporabna še štiri mesece po odprtju, paziti moramo le, da se z njo ne dotikamo rane pri nanosu in tako ne kontaminiramo preostale vsebine v tubi.

Majhne rane naj ostanejo majhne. Če rano takoj pravilno oskrbimo, ni bojazni, da bi se dolgo zdravila. Oskrbeti jo moramo tako, da preprečimo njeno nadaljnjo okužbo in vnetje. Ko rana nastane, je pomembno, da najprej ustavimo krvavitev. Speremo jo s toplo pitno tekočo vodo in prekrijemo z obližem na katerega nanesemo medicinski kostanjev med.

Set Vivacare mel je nepogrešljiv v domači in potovalni lekarni.