POKLON ČEBELAM IN ČEBELARJEM

20. maja vsako leto obeležujemo svetovni dan čebel. Pobuda za posvetitev posebnega dne tem dragocenim žuželkam je pred leti nastala v Sloveniji, dala jo je Čebelarska zveza Slovenije. 20. maj je izbrala zato, ker se je na ta dan rodil začetnik slovenskega čebelarstva in učitelj na prvi čebelarski šoli na svetu  –  na Dunaju, Anton Janša.

Z veliko hvaležnosti se temu dnevu poklanjamo v našem podjetju. V Tosami namreč med, to dragoceno darilo čebel, predstavlja velik del naše pozornosti, proučevanj in našega dela. Kostanjev med je namreč glavna učinkovina pri nas razvitih oblog za rane VIVAMEL. Sterilen kostanjev med je učinkovito naravno sredstvo, ki v rani vzpostavi vlažno okolje in pomaga pri celjenju, brez toksičnih stranskih učinkov. Pomembno vpliva na dejavnike, ki zavirajo celjenje, in hkrati aktivira procese, ki celjenje pospešujejo. Njegovo izjemno učinkovitost v procesu zdravljenja potrjujejo številne raziskave in klinični testi.

 

V Tosami namreč med, to dragoceno darilo čebel, predstavlja velik del naše pozornosti, proučevanj in našega dela. Kostanjev med je namreč glavna učinkovina pri nas razvitih oblog za rane VIVAMEL. Sterilen kostanjev med je učinkovito naravno sredstvo, ki v rani vzpostavi vlažno okolje in pomaga pri celjenju, brez toksičnih stranskih učinkov.

Tosamine obloge za rane Vivamel so danes cenjen medicinski pripomoček. Uspešno so pomagale zaceliti številne kronične rane, oskrbele in pomirile so mnoge opekline ter zacelile preštevilne ranice, odrgnine in praske.

Svetovni dan čebel je zato odlična priložnost, da se ponovno zavemo, kako dragoceno je sodelovanje z naravo. V Tosami smo prepričani, da vračanje k naravi ter vse večje zahteve po naravnih surovinah,  materialih in izdelkih ni samo trenutni trend, ampak vse bolj nuja človeštva. Zato večino svojih razvojnih potencialov že precej let usmerjamo v iskanje ljudem najbolj prijaznih izdelkov – takih, ki si lahko nadenejo oznako »naravno«. Z Vivamelom smo že dokazali, da je mogoče tudi na tako zahtevnem področju, kot je medicina, z uporabo tisočletnih znanj o naravnih dobrinah dosegati vrhunske rezultate.   

Kaj pa vsak od nas, kaj kot posamezniki lahko naredimo, da bodo čebele lahko opravljale svoje plemenito poslanstvo?

Čebele za opravljanje svojega poslanstva potrebujejo čisto okolje in prav vsak od nas lahko pripomore k temu, da bodo voda, zrak, travniki in gozdovi ostali zdravi.  Največ bomo naredili, če bomo načrtno varovali okolje. Poskrbimo da bodo naravne površine čiste, pravilno uporabljajmo kemijska sredstva za varstvo rastlin, sejmo medovite rastline, vrtnine pridelujmo čim bolj ekološko …

Svetovni dan čebel je zato vsako leto tudi naš, Tosamin dan. V pomoč nam je pri prizadevanjih za širjenje prepoznavnosti medu kot dragocenega in izredno učinkovitega sredstva pri celjenju ran.